sluiten

26 november 2013

Dubbele hypotheekrenteaftrek ook in 2014 mogelijk

Als u een nieuw huis heeft gekocht en uw oude huis nog niet heeft verkocht, dan kunt u ook in 2014 zowel de hypotheekrente van de nieuwe woning als van de oude woning aftrekken.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u uw oude huis in afwachting van betere tijden op de woningmarkt eerst een tijdje wilt verhuren. In dat geval dient u rekening te houden met het volgende: tijdens de verhuurperiode heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek, omdat uw oude woning op dat moment niet als ‘eigen woning’ kwalificeert. Als de huur in 2015 eindigt, is het in beginsel mogelijk dat voor u de hypotheekrenteaftrek voor een bepaalde periode kan herleven.

Tip!

Vraag advies aan uw accountant om in 2014 optimaal gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden. Daarmee kunt u veel geld besparen en hoogstwaarschijnlijk kunt u uw belastingvoordeel gelijk laten realiseren middels een voorlopige teruggaaf 2014 of door een verlaging van uw voorlopige aanslag 2014.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.