sluiten

13 juni 2016

Definitieve berekening toeslagen nog niet uitsluitend digitaal

De Belastingdienst gaat de definitieve berekening toeslagen dit jaar nog niet uitsluitend digitaal verzenden via de Berichtenbox op MijnOverheid.

Definitieve berekening toeslagen nog niet uitsluitend digitaalToeslaggerechtigden blijven de definitieve berekening toeslagen nog zowel digitaal als op papier ontvangen. Dat heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
Hiermee wordt de overgang voor de definitieve berekening toeslagen naar uitsluitend digitale post dit jaar uitgesteld. Dat betekent dat de Belastingdienst de ‘én-én’-situatie (digitaal en papier) voor de definitieve berekening voortzet.
Hoewel de definitieve berekening toeslagen zich goed leent voor uitsluitend digitale verzending, wil de staatssecretaris een besluit hiertoe niet nemen voordat hij eerst de gelegenheid heeft gehad om met de Kamer te praten over het rapport van de Nationale Ombudsman en zijn reactie daarop.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.