sluiten

24 juni 2015

Btw-aangiftetermijn bij de aankoop van zonnepanelen

Hebt u zonnepanelen op uw dak laten plaatsen en wilt u de hiervoor in rekening gebrachte btw terugvragen?

Btw-aangiftetermijn bij de aankoop van zonnepanelen

Dan moet u dit uiterlijk drie maanden na afloop van het relevante kalenderkwartaal doen. Dat heeft de belastingrechter in Breda beslist. De belastinginspecteur was van mening dat de relevante btw-aangifte binnen één maand na afloop van het relevante kalenderkwartaal had moeten worden ingediend en had de btw-teruggaaf geweigerd. De belastingrechter steekt daar echter een stokje voor. Dit heeft te maken met het volgende: is er sprake van een verplichte btw-aangifte, dan geldt de zogenaamde éénmaandstermijn voor het terugvragen van btw. Als er geen verplichte btw-aangifte hoeft te worden gedaan, wat bij particuliere eigenaren van zonnepanelen het geval is, dan geldt een termijn van drie maanden na afloop van het kalenderkwartaal om de btw terug te vragen. 

Tip

Laat uw accountant altijd bezwaar maken als de belastinginspecteur een btw-teruggaaf weigert met als reden dat deze niet binnen één maand na afloop van het relevante belastingtijdvak is ingediend.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.