sluiten

23 juli 2014

Bezwaar heffing Box III

'Elke sukkel haalt meer dan 4% rendement’, lachte minister Zalm van Financiën bij de introductie van de vermogensrendementsheffing in 2001. De spaarrente bij de grote banken zakt regelmatig onder de 1%, terwijl u op dit moment netto 1,2% belasting over uw vermogen betaalt. Dit betekent dat u uw rendement inlevert bij de staat en dat uw spaargeld ook nog afneemt.

Ook de (verplichte) waarderingsregels voor verhuurde panden kan leiden tot een forse last (zie Hof Den Haag, 11 februari 2014, ECLI:NL:GHDHA:2014:437).

Omdat het totale belang van de vermogensrendementsheffing meestal beperkt is, wordt meestal geen bezwaar gemaakt of een beroepsprocedure opgestart.

Kalb Accountants heeft echter vernomen dat binnenkort een een collectieve proefprocedure over de vermogensrendementsheffing van start gaat. U kunt kosteloos 'aanhaken' bij deze proefprocedure door een bezwaarschrift in te dienen!

Dit bezwaarschrift kunt u hier kosteloos downloaden!

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.