sluiten

26 februari 2016

Benut fiscaal voordeel bij energiezuiniger maken van bedrijfspand

Als u uw pand energiezuiniger maakt met energiebesparende maatregelen kunt u profiteren van fiscaal voordeel via de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Benut fiscaal voordeel bij energiezuiniger maken van bedrijfspandMet de EIA kunt u in 2016 de fiscale winst verlagen met 58% van de investering voor het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Voorbeelden van maatregelen aan het bedrijfspand die in aanmerking komen voor de EIA zijn warmtepompen, warmtewisselaars, HR-glas, isolatie en led-verlichting.
Verbetert u het energielabel van uw gebouw, dan kan het hele pakket van energiemaatregelen in aanmerking komen voor de EIA. Dan moet er wel sprake zijn een sprong van minimaal drie labels naar label A.

Overleg met uw accountant over de mogelijkheden.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.