sluiten

26 augustus 2013

Belastingdienst komt met nieuwe voorbeeldafspraak verbod privégebruik bestelauto

De Belastingdienst heeft in overleg met VNO-NCW en EVO een nieuwe voorbeeldafspraak gemaakt voor het verbod op privégebruik van een bestelauto die de werkgever aan de werknemer ter beschikking stelt.

Indien u een bestelauto ter beschikking stelt waarvoor u privégebruik verbiedt, geldt de bijtelling privégebruik auto niet. U dient als ondernemer wel de volgende voorwaarden in acht te nemen:

  • Ondernemer legt het verbod vast in een schriftelijke afspraak en bewaart deze bij de loonadministratie.
  • Ondernemer ziet toe op de naleving van het verbod. Bij controle moet het toezicht aannemelijk kunnen worden gemaakt. Toezicht op de naleving van het verbod kan worden gehouden door bijvoorbeeld:
    • de kilometerstanden te vergelijken met de meldingen van het aantal gereden kilometers die met de leasemaatschappij(en) zijn overeengekomen;
    • de kilometerstanden te vergelijken met de hoeveelheid gebruikte brandstof;
    • gegevens te controleren over verkeersboetes, schademeldingen of tanken buiten werktijd.

 

Prive gebruik autoDe Belastingdienst adviseert om de oude afspraak te vervangen door de nieuwe.

Belastingdienst: ‘Als u de (oude of nieuwe) voorbeeldovereenkomst niet gebruikt of als u deze wijzigt, kan het zijn dat de schriftelijke vastlegging van uw verbod niet (meer) voldoet. ‘

Om dit te voorkomen geeft de Belastingdienst aan dat u een afspraak voor goedkeuring dient voor te leggen aan Belastingdienst Doetinchem:

Landelijk Coördinatiecentrum Auto
Antwoordnummer 367
7600 VB Almelo.

Let op!
Dit bericht is niet bedoeld voor ondernemers die de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ gebruiken.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.