sluiten

22 mei 2013

Belastingdienst gaat BTW-schulden controleren

De Belastingdienst heeft aangegeven de komende tijd intensief te gaan controleren op BTW-schulden bij ondernemers. Deze controle vindt plaats door middel van een vergelijking van de aangifte omzetbelasting en de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting.

In de praktijk komt het vaak voor dat achteraf, bijvoorbeeld na het maken van de jaarrekening, blijkt dat er nog sprake is van verschuldigde BTW. Normaliter wordt er dan na afloop van het jaar een aanvullende aangifte omzetbelasting (suppletieaangifte) ingediend om de openstaande BTW-schulden over het voorafgaande jaar alsnog te voldoen.

Ondernemers zijn sinds 1 januari 2012 verplicht openstaande of nog te ontvangen BTW over de afgelopen
vijf jaren direct na ontdekking te melden door middel van een suppletieaangifte. Het niet melden en corrigeren van BTW-schulden leidt bij controle door de Belastingdienst tot het opleggen van boeten.

Heeft u het vermoeden dat er nog BTW-schulden uit vorige jaren openstaan of wilt u zekerheid hierover? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder. Onze adviseurs zijn u graag van dienst en assisteren graag bij het eventueel indienen van een suppletieaangifte.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.