sluiten

24 juni 2015

BPM-voordeel bij import van auto met heel weinig kilometers

Moet een uit Duitsland geïmporteerde auto met bijvoorbeeld 138 of 500 kilometer op de teller worden aangemerkt als een nieuwe of als een gebruikte auto?

Deze vraag wordt thans tot aan de hoogste rechter, de Hoge Raad, uitgeprocedeerd. Tot nu toe hebben alle belastingrechters beslist dat de datum van de eerste registratie (in Duitsland) beslissend is. Dit betekent dat de auto bij invoer in Nederland voor de BPM-heffing als een gebruikte auto moet worden aangemerkt en dat scheelt al snel een aanzienlijk bedrag aan te betalen BPM.

BPM-voordeel bij import van auto met heel weinig kilometers

Staatssecretaris Wiebes van Financiën is in deze kwestie steeds in het ongelijk gesteld en hij gaat deze vraag nu aan de Hoge Raad voorleggen. 

Tip

Als u toch van plan om een ongeveer nieuwe auto uit het buitenland te halen, maak dan gebruik van dit BPM-voordeel. Staat de belastinginspecteur dit niet toe? Laat uw accountant dan een bezwaarschrift indienen, zolang de Hoge Raad zich nog niet duidelijk heeft uitgesproken.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.