sluiten

26 februari 2016

Afkoop pensioen niet meer gekort op pensioen of uitkering vanaf 1 januari 2013

Ontving u in de periode van 1 januari 2013 tot 1 december 2014 een afkoopsom van een pensioen en bent u hierdoor gekort op uw AOW-pensioen of nabestaandenuitkering Anw? Dan wordt die korting ongedaan gemaakt. Dat heeft het kabinet besloten.

Afkoop pensioen niet meer gekort op pensioen of uitkering vanaf 1 januari 2013Wat betekent dit voor u?

U krijgt vóór 1 april 2016 een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waarin staat:

  • dat de korting op uw pensioen of uitkering vervalt,  
  • hoe hoog het bedrag is dat u terugkrijgt, en
  • wanneer u dit bedrag ontvangt.

U hoeft dus zelf geen actie te ondernemen.

Wat is afkoop?

Uw pensioenuitvoerder kan bij een klein pensioen overgaan tot afkoop. U krijgt dan eenmalig een afkoopbedrag in plaats van een maandelijkse uitkering.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.