sluiten

15 november 2013

ANBI’s: publicatieplicht vanaf 2014

Vanaf 1 januari 2014 moeten algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) op toegankelijke wijze informatie publiceren op het internet. De verstrekking van de informatie wordt met ingang van 1 januari 2014 een wettelijke voorwaarde voor het behoud of verkrijgen van de ANBI-status.

Indien niet aan de wettelijke publicatieplicht wordt voldaan, verliest de betreffende instelling haar ANBI-status. Een ANBI kan de vereiste informatie op haar eigen website publiceren, maar mag daarvoor ook gebruikmaken van gemeenschappelijke voorzieningen die worden aangeboden door bijvoorbeeld brancheorganisaties.

Tip!

Onderneem tijdig actie via uw accountant als u als bestuurder bij een ANBI betrokken bent en voorkom daarmee dat uw instelling de gewilde ANBI-status kwijtraakt. Dat heeft onder andere tot gevolg dat giften van particulieren en bedrijven niet langer aftrekbaar zijn.

Deze informatie was actueel op het moment van plaatsing. KALB Accountants staat niet in voor de juistheid van bovenstaande informatie op dit moment, neem daarvoor eventueel contact met ons op.

KALB Accountants brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Accountancy, Belastingen en andere financiële zaken. Onze nieuwsberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als KALB Accountants niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.
 
Voor een toelichting of nader advies inzake de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Indien u al cliënt bent van KALB Accountants kunt u daarvoor contact opnemen met uw relatiebeheerder. Indien u (nog) geen cliënt bent van KALB Accountants, kunt u onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
 
Wilt u ook periodiek op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich via het inschrijven nieuwsbrief formulier (geheel vrijblijvend) inschrijven voor onze nieuwsberichten. Mocht u later geen prijs meer stellen op onze nieuwsberichten kunt u zich ook heel eenvoudig weer afmelden. De link daarvoor vindt u onderaan in elke nieuwsbrief.
Uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de geldende AVG-normen. Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons Privacy Statement.